1 2 3 4


Web designul nu poate fi comparat cu designul de carte, nici cu cel de ilustratie, de revista sau de poster; scopurile urmarite de aceste tipuri de design nu se regasesc intre cele ale designului web.


Desi unele site-uri pot fi sisteme de livrare pentru diferite jocuri, filme, etc (prezentari cu un inalt grad de complexitate grafica- astefel incat utilizatorul sa fie atras de jocul sau filmul respectiv), si chiar daca acestea arata foarte bine, totusi acestea sunt mai mult exemple de grafica avansata si nu de web design.


Si atunci ramane intrebarea cum definim web designul?


Este fara indoiala un concept greu de explicat intr-o fraza dar una dintre cele mai plauzibile definitii apartine lui Jeffrey Zeldman un foarte cunoscut designer de interfete utilizator.

Web designul este un complex de proceduri prin care se creeaza medii digitale care faciliteaza si incurajeaza activitatea umana; se adapteaza continutului individual si se schimba in timp mentinandu-si identitatea in timp.


Webdesignul trebuie privit din doua perspective: printr-un design placut al intefetei, creste posibilitatea ca utilizatorul sa revina si sa o refoloseasca; totodata, intr-un secol al vitezei este necesar ca noi ca si designeri sa luam de pe umerii utilizatorului povara de a citi randuri intregi pana sa ajunga la ceea ce il intereseaza de fapt.


La momentul de fata se pune din ce in ce mai mult accent pe partea de interfata cu utilizatorii a fiecarei aplicatii multimedia.


Orice aplicatie online care se vrea a fi de succes trebuie sa aiba pe langa un cod scris bine si o interfata care sa fie gandita cu un singur scop, sa ramana in mintea utilizatorul.

Clienti Site-uri Partenere
www.catei-de-vanzare.com
www.helion.ro
www.primo-pet.ro
www.cristinaedu.com